ΡΑΦΗΝΑ RELAYS

ΡΑΦΗΝΑ RELAYS

Σκυταλοδρομίες Δρόμου

“Ραφήνα 2014”

Στη Ραφήνα, όπως και σε όλες τις πόλεις, οι διαδρομές που επιλέχθηκαν είναι κυκλικές και σε κεντρικά σημεία, ώστε να υπάρχει καλή ατμόσφαιρα, οι θεατές να μην είναι διάσπαρτοι, να μπορούν να παρακολουθήσουν την εξέλιξη και να συμμετέχουν ενεργά εμψυχώνοντας τους δρομείς.

Θα γίνουν τέσσερα διαφορετικά αγωνίσματα, αγώνας δρόμου 6 χλμ., σκυταλοδρομίες δρόμου 3×3 χλμ., δυναμικό βάδισμα 3χλμ. και παιδικές σκυταλοδρομίες 8×50μ. και 4×100. μαθητών δημοτικών σχολείων στο πάρκο «Καραμανλή».

Δικαίωμα συμμετοχής

Συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν αθλητές (εγγεγραμμένοι σε σύλλογο) και αθλούμενοι (απλοί πολίτες). Οι συμμετέχοντες στο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου και τις Σκυταλοδρομίες Δρόμου Street Relays πρέπει να είναι γεννημένοι το 2002 ή νωρίτερα. Η συμμετοχή στο Περπάτημα είναι για όλες τις ηλικίες.

Για τους βετεράνους αθλητές (39 ετών και άνω) οι κατηγορίες θα είναι ανά 10 έτη.

Επίσης, στις Παιδικές Σκυταλοδρομίες 8×50μ. και 4×100μ. στο Πάρκο Καραμανλή δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδιά ηλικίας μέχρι και 12 ετών (μαθητές δημοτικού σχολείου). (Ώρα Εκκίνησης 13.00 π.μ. από το Πάρκο Καραμανλή).

Ιατρική εξέταση

Όλοι οι αγωνιζόμενοι που έχουν δελτίο ΣΕΓΑΣ πρέπει τα δελτία τους να είναι θεωρημένα από γιατρό όπως ο νόμος ορίζει. Για τους αθλητές-τριες ή μαθητές που δεν έχουν αθλητικό δελτίο μαζί με την δήλωση συμμετοχής υποβάλλουν υποχρεωτικά δήλωση του Ν 1599 η οποία και επισυνάπτεται στην προκήρυξη (να μπει pdf), όπου και θα υπογράφουν το κείμενου της υπεύθυνης δήλωσης.

Σε κάθε περίπτωση όμως, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου
Δηλώσεις συμμετοχής

Στη φόρμα συμμετοχής. Η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής (και θα τηρηθεί αυστηρά για τον καλύτερο προγραμματισμό του αγώνα) λήγει στις 11 Απριλίου 2014.
Η προθεσμία δηλώσεων συμμετοχής για τις Παιδικές Σκυταλοδρομίες 8×50μ. και 4×100μ. μπορεί να γίνεται και στις 13 Απριλίου 2014, μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα (μέχρι τις 12 το μεσημέρι).

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Κυριακή 13 Απριλίου 2014, ώρα 10.30 π.μ
ΕΚΚΙΝΗΣΗ:  Ώρα 10.30 π.μ., Δημαρχείο Ραφήνας
ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Δημαρχείο Ραφήνας
ΔΙΑΔΡΟΜΗ: 6000μ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

Κυριακή 13 Απριλίου 2014

10:30  – 13.30 Εκκίνηση Λαϊκού Αγώνα Δρόμου 6000μ.
11:30 Εκκίνηση Αγώνα Σκυταλοδρομίας Δρόμου 3×3000μ.
12:30 Εκκίνηση «Περπάτημα Γύρου Ραφήνας 3000μ.»
13.00 Εκκίνηση Σκυταλοδρομιών Παιδιών 8×50μ. & 4×100μ.
13.30 Απονομές

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

 • Στους αγώνες θα ισχύσουν οι επίσημοι κανονισμοί του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. 2014-2015.
 • Ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τον Διευθυντή και τον Τεχνικό Διευθυντή των αγώνων.
 • Η διαδρομή είναι κυκλική, με αφετηρία και τερματισμό το Δημαρχείο Ραφήνας (ο χάρτης της διαδρομής είναι διαθέσιμος στην ιστοσελίδα www.relays.gr.).
 • Την ιατρική κάλυψη του αγώνα θα αναλάβει ομάδα εθελοντών ιατρών της περιοχής.
 • Για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων θα μεριμνήσει η Αστυνομική Διεύθυνση Ραφήνας.
 • Στον τερματισμό του αγώνα θα δίνονται νερά και τσάι του βουνού.
 • Για την άρτια διεξαγωγή του αγώνα υπάρχει ομάδα εθελοντών, που θα βρίσκονται τόσο σε σημεία της διαδρομής, όσο και σε εκκίνηση/τερματισμό.
 • Η χρονομέτρηση θα γίνει με ηλεκτρονική ταυτότητα δρομέα (chip-timing).
 • Οικονομικά: Μετά από συνεννόηση με την Οργανωτική Επιτροπή ορίστηκαν τα παρακάτω ποσά ως αντίτιμα συμμετοχής στους αγώνες:
 1. το ποσό των 5 ευρώ για το Λαϊκό Αγώνα 6000μ. και το Περπάτημα 3000μ. για ατομική εγγραφή έως και 11 Απριλίου.
 2. το ποσό των 10 ευρώ για κάθε ομάδα (3 άτομα αποτελούν μία ομάδα) για τις Σκυταλοδρομίες Δρόμου Street Relays για εγγραφή έως και 11 Απριλίου.
 • Η συμμετοχή στις Παιδικές Σκυταλοδρομίες 8×50μ. και 4×100μ. είναι δωρεάν.

 

Η ΠΟΛΗ

Απέχει από την Αθήνα 28 χιλιόμετρα και μόλις 10 από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» . Η έκταση του νέου Δήμου είναι 41,84 τ.χλμ και ο πληθυσμός του σύμφωνα με την απογραφή 2001 είναι 14.840 κάτοικοι . Το λιμάνι της Ραφήνας είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στο νομό Αττικής μετά τον Πειραιά και είναι το ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια στην Ελλάδα και ενώνει την Αττική εμπορικά και τουριστικά με πολλά νησιά.

Ο δήμος Ραφήνας είναι ένας από τους ιστορικότερους της Ελλάδας, καθώς υπάρχουν αποδείξεις ότι είχε κατοικηθεί από τα προϊστορικά χρόνια. Έχουν βρεθεί σε ανασκαφές ορθογώνια σπίτια της προϊστορικής εποχής, καθώς και εγκαταστάσεις κατεργασίας χαλκού. Η Ραφήνα ήταν ένας από τους 100 Δήμους των Αθηνών που όρισε ο Κλεισθένης, με το όνομα «Αραφήν». Αυτό το όνομα το πήρε από τον πρώτο της κυβερνήτη, τον Αραφήνα, ο οποίος ήταν ένας από τους 100 ήρωες της Αττικής. Ανασκαφές στην περιοχή βρήκαν επίσης στοιχεία από την Ρωμαϊκή περίοδο (οικοδομήματα, ρωμαϊκό λουτρό, αγάλματα).

Κατά τη Μικρασιατική καταστροφή το 1922 έφτασαν στη Ραφήνα πολλοί κάτοικοι της Τρίγλιας της Μικράς Ασίας, οι περισσότεροι με πλοία του Τριγλιανού εφοπλιστή Φίλιππου Καβουνίδη. Αυτοί εγκαταστάθηκαν στη Ραφήνα και συγκρότησαν προσφυγικό οικισμό με το όνομα «Νέα Τρίγλια», που όμως δεν επικράτησε. Υπάρχει όμως ένα σπίτι-μουσείο το οποίο διατηρείται από τότε που ήρθαν λόγω της καταστροφής της Σμύρνης. Ανήκε σε μια οικογένεια που είχε έρθει και εγκατασταθεί στη Ραφήνα μετά την καταστροφή και είναι το μοναδικό που έχει σωθεί μέχρι σήμερα από εκείνη την εποχή. Το μουσείο επίσης περιλαμβάνει και όλα τα έπιπλα και τον εξοπλισμό της οικογένειας που το κατοικούσε.